10/23/2007

Интервю С Guru И Solar За Концерта Им В София

На 27 октомври 2007 г. рапъра Guru и неговият партньор и продуцент Solar ще изнесат концерт в България. Това е интервю направено преди шоуто им от Елена Георгиева за Avtora.

.: Здравейте, момчета! Как я карате и къде ви откриваме в момента?

Guru: Всичко е ОК, в Ню Йорк сме.

.: Подготвяте ли се за шоуто в София?

Guru: О, да. Очакваме го с нетърпение.

.: Кажете сега какво всъщност се случи през юни? Доста слухове се пуснаха по повод отменения концерт - каква е истината?

Guru: Ами нищо особено, просто някои неща се промениха и не успяхме да дойдем, но сега идваме със сигурност. Имаше някакви глупости с агента ни...

.: А бяхте ли арестувани във Франция? Чу се, че сте се сбили с мениджъра си и сте прекарали една нощ в ареста?

Guru: Не, не, не...

.: Това ще е вторият ви концерт в България. Какво си спомняте от първото шоу във Варна преди две години?

Guru: О, във Варна беше страхотно. Спомням си, че беше адски красиво място! Шоуто беше невероятно, публиката също – беше много вълнуващо! Определено мога да кажа, че това е един от любимите ни концерти! Така че се връщаме в България с голямо желание!

.: Може би сега ще е доста по-вълнуващо, защото чух, че и фенове от съседни страни идват за концерта ви. А имахте ли шанс да чуете някой български изпълнител, докато бяхте тук миналия път?

Guru: Спомням си, че се срещнахме с няколко изпълнители и чухме някои от тях, но не помня имена. Спомняш ли си как се казваха, Solar?

Solar: Не, съжалявам.

.: Четвъртият Jazzmatazz отново е по-скоро послание към феновете ви, отколкото просто албум. Какво искате да чуят те в него?

Guru: Искаме да им покажем, че продължаваме да създаваме истинска музика, истински хип-хоп. Това е послание към бъдещето.

Solar: Новият Jazzmatazz е Ню Йорк! Това се случва в Ню Йорк! Хип-хопът, който се създава по света, е готин, но не е по-готин от този в Ню Йорк! Музиката ни е създадена, вдъхновена и изпълнена от Ню Йорк! Аз съм роден, израснал и маниакално обвързан с Ню Йорк!

Guru: Да, Solar е 100% нюйоркски продуцент!

Solar: Нашите идеи и нашата музика са 100% Ню Йорк! Бъдещето на хип-хоп продукцията по света също е в Ню Йорк!

.: Това, че работите заедно в момента, ново вдъхновение ли е за вас или просто моментна колаборация?

Guru: Определено е ново вдъхновение, нова емоция. Това, което създаваме в момента със Solar, е най-добрата музика, която някога съм правил и съм много горд с това. Това не е просто музиката на добре познатия и утвърден Guru, а това са новите Guru и Solar. Ние и нашият лейбъл 7 Grand Records сме новото движение в хип-хопа на Ню Йорк, създадено с основната цел да спаси хип-хопа!




.: Да го спаси от какво? Или по-точно от кого?

Guru: Да го спасим от оскверняване, от унищожаване. Погледни го така – когато хип-хопът се е появил за пръв път, е бил създаден от хората и тяхната креативност го е направила такъв, какъвто го чуваме. Представи си го като безценен камък, диамант. След това хип-хопърите се превърнаха в бледи имитации на този безценен камък - истински фалш! Превърнаха се в нещо показно, което е на пазара, за да демонстрира коли, бижута, дрехи, парфюми... А това вече няма нищо общо с музиката!

Solar: Guru е човек, който губи милиони долари, само защото иска да създава истинска музика. Това е много по-различно от това да дойдем в България, за да ви покажем коли, бижута, порнография и така нататък. Ние не искаме да се изправим лице в лице с 2000 човека в България и да им показваме колко сме богати и колко много неща имаме, докато хората във вашата страна едва свързват двата края. Ние сме Guru, Solar, 7 Grand Records и това е война с всички, които днес разрушават хип-хопа.

.: Говорите за движение, борба за истинския хип-хоп. Колко е важно в днешно време да имаш собствен лейбъл – всичко заради независимостта ли е?

Guru: О, да, определено е независимост, от която всеки има нужда, особено ако тепърва започваш да градиш кариера! В момента за мен това е не само свобода, но и страхотна енергия. Бях толкова уморен от всички хора, които се опитваха да влияят на вдъхновението ми и на креативността ми през годините. Сега ние сами контролираме нещата и всичко се случва така, както го поискаме. Това е страхно - винаги съм искал да се чувствам така. Сега това се случва и е невероятно!

.: Последният Jazzmatazz беше наречен "абсолютното въплъщение на зрелия, утвърден хип-хоп". Виждате ли на сцената в момента артист, който може да заслужи подобно ревю?

Solar: Да - всички артисти, които продуцирам. Аз работя с най-добрите! Gym Class Heroes например спечелиха награда за най-добър нов артист на последните Video Music Awards на MTV. Въобще мога да кажа на хората в България – слушайте музиката ни, разгледайте сайта ни и ще видите – всички артисти, които продуцирам, си заслужава да бъдат чути. Работя с най-добрите!

.: Ще имате ли време да разгледате София? Спомням си, че за предишната дата през юни бяхте пожелали да разгледате Пловдив, Рилския манастир?

Guru: Щеше да е страхотно да имаме време да направим това, но за съжаление трябва да отпътуваме бързо от България за следващите дати от турнето.

Solar: Напоследък сме доста заети, така че този път ще пропуснем забележителностите.

Guru: Но пък можем да кажем на феновете, които ще дойдат на концерта ни в София, че ще видят най-доброто шоу на планетата – Guru и Solar заедно! Всички класически парчета, както и новите, които също могат да се нарекат класически. Шоуто ни ще бъде едно музикално пътуване, ще има по нещо за всеки, енергия и най-добрият хип-хоп на всички времена!

.: Сигурни сме в това, още повече, че феновете в България винаги са били много емоционални.

Solar: Голям купон ще стане! И всички ще са щастливи!

Няма коментари: